loading 0%
info@espauntravel.com

Як знайти роботу у воєнний час поради від А до Я - Espaun Travel

Як знайти роботу у воєнний час поради від А до Я

Якщо маєте фінансову подушку, тим більше не зупиняйтесь на першій пропозиції, бо «ітак пощастило знайти хоч щось під час війни». Пошукайте трохи довше, але знайдіть ту роботу, яка відповідає вашій кваліфікації та фінансовим очікуванням. Є безліч історій, коли люди не погоджувались на менше й отримували те, чого вони справді варті. Відкиньте негатив та упередження на кшталт «під час війни знайти роботу нереально».

де знайти роботу під час війни

Незважаючи на те, працюватимете ви віддалено чи ні, роботодавець повинен розуміти, кого приймає на роботу. На думку експертів, найближчим часом роботодавці не зможуть підвищувати заробітну плату. Насамперед на це впливають – необхідність стримувати ціни на продукти, курс долара, складність логістики, можливості економіки і, головне, війна. Згадайте ситуації, коли ви були задоволенні результатом вашої роботи або він мав суттєвий вплив на робочий процес. Випишіть, що ви робили і які навички для цього використовували. Хобі та захоплення, адже вони можуть багато розповісти потенційному роботодавцю про особистість пошукача, а це також важливий фактор при відборі кандидатів. Навіть неочевидний досвід може бути цінним для роботодавця.

Непоганим варіантом пошуку роботи є «сарафанне радіо». Знайти роботу можна, почувши про вакансії від друзів, або побачити оголошення на дошках інформацій. Проте не забувайте дбати про свою безпеку, не надсилайте нікому свої документи та інші дані. Економіка лише недавно повністю пристосувалася до пандемійного режиму роботи, як з’явився новий виклик. Так, багато компаній за останні два роки перейшли на частково або повністю віддалену роботу, але далеко не всі сфери можуть собі це дозволити.

За даними центру, такою опцію за півтора місяці скористалися працівників. За словами Коломієць, багатьом металургам доведеться змінити професію, і шукати заробітки в Україні в інших сферах. Не сплачувати кошти за працевлаштування або за обіцянки за посиланням допомогти в цьому питанні. Не публікувати свої персональні дані та фото у відкритому доступі. Тренд, що з’явився після повномасштабного вторгнення, — розглядати лише україномовні резюме. Ми відправимо вам лист з посиланням для підтвердження.

Відшкодування ПДВ: з якими питаннями найчастіше зіштовхується бізнес

У незалежній Україні нестабільність – це вже норма. І як ви б не були позитивно налаштовані, то є завжди обмеженість пропозиції на задоволення потреб, тому резюме важко оновити для зацікавленого запиту. Практичні поради та корисні посилання від Work.ua, як та де шукати роботу в період нестабільності.

Щоб зрозуміти, що треба робити під час воєнного стану, вам варто спершу подумати, у якому емоційному стані ви знаходитесь, які маєте можливості. Також продумайте на що та на який період вистачить заощаджень, чи є можливість отримати грошову допомогу, якщо ви маєте статус ВПО. Від цього залежить як довго ви зможете перебувати в пошуках роботи. Найпоширенішими онлайн-платформами з вакансіями вважається Rabota.ua, Work.ua, Jooble та Upwork.

Водночас Київська, Дніпропетровська та Одеська області зберігають лідерство за кількістю вакансій. Тож, якщо ви розглядаєте різні регіони для пошуку роботи, варто звернути увагу на міста, де не тільки безпечно, а й більший вибір вакансій. Навички, якими володієте, та досвід – прочитавши резюме, рекрутер повинен зрозуміти, на якому професійному рівні ви знаходитесь, що вмієте. Тому більше ймовірності отримати роботу в тій вакансії, в якій є відповідний досвід. Наприклад, якщо ви деякий час працювали бухгалтером, напишіть, що ви маєте досвід роботи бухгалтером впродовж 3 років в такій-то компанії.

Поки ви перебуваєте в пошуках повноцінної роботи, можна долучитись до будь-якої волонтерської діяльності (вибрати, на щастя, є з чого). Також волонтерство багатьом відкриває шлях до нової роботи. НаWork.ua зараз розміщені лише актуальні вакансії. Ми поставили на паузу всі пропозиції про роботу, що були розміщені до початку воєнних дій, а також призупиняємо вакансії кожні 7 діб для додаткового підтвердження актуальності роботодавцем. Тому для початку оцініть, наскільки ви готові віддаватися роботі. Якщо ви розумієте, що працювати як раніше у вас не вийде, почніть з пошуку роботи на неповний день. З часом, коли ви відчуєте сили працювати більше, то зможете перейти до пошуку іншої роботи.

Кваліфіковані фахівці з суттєвим досвідом роботи знайдуть тут роботу досить швидко. Новачкам доведеться розпочати зі збирання портфоліо та отримання фідбеків від клієнтів. Якщо ваша професійна діяльність пов’язана з IT, дизайном, маркетингом, аналітикою або перекладами, радимо зареєструватися на фріланс біржах. Найкращими українськими платформами з точки зору надійності та обсягу пропозицій вважаються weblancer.net, free-lance.ua та freelancehunt.com. Ім’я та контактні дані – вкажіть ваше повне ім’я, номер мобільного телефону, електронну пошту та месенджери, через які вам зручно комунікувати. LinkedInGitHubFacebookУвійти за поштою або через твіттер. Виступайте спікером на мітапах і конференціях, проводьте власні вебінари.

Дані про освіту – навчальний заклад, спеціалізацію та роки навчання. У Запорізькій області – 17, в Одеській – 14, у Київській – 13.

Окрім цього потрібні касири, перекладачі, швачки, перукарі, логісти, аналітики, комплектувальники та медсестри. Згадайте одну – дві невдачі чи проблеми, які виникали на роботі. Подумайте, які навички ви використали для їх вирішення. Навички, враховуючи водійське посвідчення (за наявності), володіння мовами, додаткові курси, тренінги тощо.

Справу про корупцію мера Рівного – перенесли. Бо захворів

Що буде, якщо роботодавець відмовить у підвищенні, або ще гірше — образиться і звільнить (з ФОПами це зробити легко)? Оновіть резюме, проаналізуйте вакансії, пройдіть кілька співбесід. Зрозумійте, що вас чекає на ринку праці і які умови надають інші компанії. У роботодавців збільшилася кількість організаційних питань, на які варто дати відповіді прямо в резюме. Наприклад, де кандидат фізично перебуває, чи готовий він переїхати, чи має змогу працювати віддалено. Ситуація у кожному регіоні різна та змінюється, тому, навіть якщо здається, що це щось загальновідоме, для роботодавця це може бути новою інформацією.

Пошук роботи у воєнних умовах в технічному плані мало чим відрізняється від пошуку роботи в мирний час. Якщо не знаєте, з чого почати, або вже забули, як це робити, то вам стане у пригоді суперінструкція «Як знайти роботу». Але перша і важлива дія — скласти чи оновити резюме. В Україні існує багато сайтів, які допомагають шукати роботу. Ти можеш подати туди заявку як і роботодавець, який шукає працівника, так резюме для пошуку роботи. Тут зібрано дуже багато вакансій — на кінець 2022 року опубліковано майже оголошень. Також за допомогою фільтрів можна швидко знайти оптимальні для себе варіанти.

Проаналізуйте ситуацію зі сторони та постарайтеся виявити свої слабкі місця. Сьогоднішній ринок праці може не потребувати спеціальності, якою ви володієте. Тому зверніть увагу на вакансії в інших сферах — можливо, знайти роботу там буде простіше.

До війни трудова міграція українців була переважно зовнішньою. На початку року за кордоном перебували від 3 до 5 млн громадян України. Однак з початком війни майже 8 млн українців змушені були стати внутрішніми мігрантами. Разом з тим, з одних областей в інші переїжджає і бізнес. Це впливає на кількість вакансій та попит на них у різних регіонах. З дискримінацією за віком — ейджизмом — під час пошуку роботи у довоєнний період стикався кожен третій українець від 40 років. Про це свідчить минулорічне опитування OLX Робота.

Екологи застерігають від вживання риби і креветок із забрудненого Чорного моря

IT-професії для цього дуже зручні, бо не потребують багато ресурсів й обладнання. Адже на ринку праці після спаду буде зростання, і ви зможете знайти роботу. Повномасштабна війна змінила правила гри в багатьох сферах нашого життя, і працевлаштування — не виняток. Багато опцій, які були доступні кандидатам до 24 лютого, перестали бути актуальними. Але це не означає, що знайти роботу в умовах війни нереально. Навпаки, щодня з’являються нові можливості для тих, хто втратив роботу й потребує допомоги з пошуком.

Про них у статті розповідає СЕО і засновниця Happy Monday Анна Мазур, а також ділиться порадами для тих, хто шукає зараз роботу. Вже майже рік ключовим фактором, який впливає на український ринок праці, є повномасштабна війна Росії проти України. Продовжує відбуватись переформатування і пристосування до умов воєнного часу. Чимало підприємств завершили або поставили на паузу свою діяльність, або ж були змушенні переносити виробничі потужності в безпечніші регіони. Працівники натомість зіткнулися з «замороженням» або й зменшенням розміру заробітної плати, а також зі скороченнями штату. За рік вже відбулось певне пристосування, тому, згідно з оцінками експертів, протягом 2023 року роботодавці планують збільшити заробітні плати на 5–30%. Однак, як і раніше, все залежатиме від загальної ситуації.

By : Admin9763 Date : 6 února, 2018 Category : Uncategorized Comments :

Book with us today and save up to 60% on hotels and flights worldwide.
SEARCH NOW
Translate »